-
-
Koszyk jest pustySuma 0
- Kategorie
-
GRYKA EKSPANDOWANA Z MELASĄ I MIGDAŁAMI 100 g - DOBRA KALORIA
Symbol:
5903548001711
9.65
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 12.6 |
Dostępność | Duża dostępność 127 szt. |
Waga | 0.13 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5903548001711 |
Zamówienie telefoniczne: 508 385 661
Zostaw telefon |
SKŁADNIKI
ekspandowane ziarno gryki (72 g*), melasa buraczana (37 g*), MIGDAŁY (5,3 g*) [*masa użyta do wytworzenia 100 g gotowego produktu]
OPIS
Pożywne śniadanie lub chrupiąca przekąska. Wysoka zawartość: żelaza, magnezu.
Gotowa do spożycia:
- Dodaj do jogurtu, MLEKA lub napoju roślinnego
- Dodaj do naleśników, ciasta oraz innych dań
- Możesz również chrupać prosto z paczki
Placki
1. Rozgnieć obranego banana widelcem w misce.
2. Dodaj 1 łyżeczkę cukru waniliowego, 70 g gęstego jogurtu greckiego, 2 żółtka, 2 łyżki mąki. Wymieszaj całość i dodaj 35 g chrupiącej gryki.
3. Ubij w osobnej misce 2 białka, szczyptę soli i dodaj delikatnie do przygotowanej masy.
4. Usmaż na patelni z obu stron.
Co dobrego w chrupiącej gryce?
magnez - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.
żelazo - pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz w produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
Powyższe efekty zdrowotne można osiągnąć spożywając co najmniej 32 g produktu dziennie. Znaczenie ma także zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1677 kJ/396 kcal
Tłuszcz: 3,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 82 g
w tym cukry: 21 g
Błonnik: 2,5 g
Białko: 7,0 g
Sól: 0,04 g
żelazo: 6,6 mg (47 % RWS)
magnez: 270 mg (72 % RWS)
RWS - referencyjna wartość spożycia
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, szczelnie zamknięte.
ekspandowane ziarno gryki (72 g*), melasa buraczana (37 g*), MIGDAŁY (5,3 g*) [*masa użyta do wytworzenia 100 g gotowego produktu]
OPIS
Pożywne śniadanie lub chrupiąca przekąska. Wysoka zawartość: żelaza, magnezu.
Gotowa do spożycia:
- Dodaj do jogurtu, MLEKA lub napoju roślinnego
- Dodaj do naleśników, ciasta oraz innych dań
- Możesz również chrupać prosto z paczki
Placki
1. Rozgnieć obranego banana widelcem w misce.
2. Dodaj 1 łyżeczkę cukru waniliowego, 70 g gęstego jogurtu greckiego, 2 żółtka, 2 łyżki mąki. Wymieszaj całość i dodaj 35 g chrupiącej gryki.
3. Ubij w osobnej misce 2 białka, szczyptę soli i dodaj delikatnie do przygotowanej masy.
4. Usmaż na patelni z obu stron.
Co dobrego w chrupiącej gryce?
magnez - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.
żelazo - pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz w produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
Powyższe efekty zdrowotne można osiągnąć spożywając co najmniej 32 g produktu dziennie. Znaczenie ma także zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1677 kJ/396 kcal
Tłuszcz: 3,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 82 g
w tym cukry: 21 g
Błonnik: 2,5 g
Białko: 7,0 g
Sól: 0,04 g
żelazo: 6,6 mg (47 % RWS)
magnez: 270 mg (72 % RWS)
RWS - referencyjna wartość spożycia
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, szczelnie zamknięte.
Ilość w opakowaniu zbiorczym | 7 |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
Producent - nazwa i adres | KUBARA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, BEMA 32, 42-202 CZĘSTOCHOWA |
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
- Producenci