• Kategorie
  • Enzymy trawienne + probiotyk 180 kapsułek Hepatica

Symbol: F909-52002_20170121101537

Enzymy odgrywają ważną rolę w naszym życiu. Trzy główne składniki pokarmowe - węglowodany, białka i tłuszcze mogą być przyswojone tylko po tym jak zostaną rozłożone na prostsze składniki przy pomocy enzymów trawiennych, które są wydzielane w przewodzie pokarmowym przez ścianę przewodu pokarmowego i narządy trawienne takie jak ślinianki, żołądek, wątroba i trzustka. Główne enzymy trawienne to amylaza, proteaza, lipaza, celulaza i laktaza. Rozkładają one odpowiednio skrobię, białka, tłuszcze, błonnik i cukier mleczny (laktozę). Bez enzymów trawiennych organizm byłby źle odżywiony ponieważ nie mógłby przyswajać wielu składników pokarmowych. Na przykład celulaza pomaga uwolnić składniki odżywcze zamknięte w błonniku warzyw i owoców. Enzymy są produkowane przez nasze ciało oraz można je pozyskać z surowego jedzenia. Im bardziej przetworzona dieta, tym mniej w niej enzymów.

45.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena przesyłki 12.6
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12.6
Kurier DHL 15.9
Kurier FedEx 15.9
Poczta Polska Paczka 48 15.9
Kurier DHL (Pobranie) 19
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Poczta Polska (pobranie) Pocztex 48 19
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.15 kg

Zamówienie telefoniczne: 508 385 661

Zostaw telefon

Enzymy odgrywają ważną rolę w naszym życiu. Trzy główne składniki pokarmowe - węglowodany, białka i tłuszcze mogą być przyswojone tylko po tym jak zostaną rozłożone na prostsze składniki przy pomocy enzymów trawiennych, które są wydzielane w przewodzie pokarmowym przez ścianę przewodu pokarmowego i narządy trawienne takie jak ślinianki, żołądek, wątroba i trzustka. Główne enzymy trawienne to amylaza, proteaza, lipaza, celulaza i laktaza. Rozkładają one odpowiednio skrobię, białka, tłuszcze, błonnik i cukier mleczny (laktozę). Bez enzymów trawiennych organizm byłby źle odżywiony ponieważ nie mógłby przyswajać wielu składników pokarmowych. Na przykład celulaza pomaga uwolnić składniki odżywcze zamknięte w błonniku warzyw i owoców. Enzymy są produkowane przez nasze ciało oraz można je pozyskać z surowego jedzenia. Im bardziej przetworzona dieta, tym mniej w niej enzymów.

Zapotrzebowanie na enzymy trawienne wzrasta w następujących sytuacjach:
 stres wynikający z nagłych zmian w sposobie spożywania pokarmów
 ekspozycja na zanieczyszczenia środowiskowe
 zmiany pogody
 częste podróże
Także z wiekiem produkcja enzymów w ciele maleje.

Cechy unikatowe:
 enzymy pochodzenia roślinnego
 odporne na działanie soków żołądkowych
 preparat wzbogacony o probiotyk Bacillus coagulans
 opakowanie wystarcza na 2miesieczną suplementację
 produkt odpowiedni dla wegetarian i wegan.

Składniki: substancja wypełniająca — celuloza, stabilizator — hydroksypropylometyloceluloza (składnik otoczki kapsułki), enzymy (amylaza, proteaza, lipaza, laktaza, celulaza), szczep bakterii Bacillus coagulans GBI-30 6086.

Sposób użycia: 1 kapsułka 3 razy dziennie bezpośrednio przed lub w trakcie posiłku.
Opakowanie: 180 kapsułek Vcaps

Zalecana porcja dzienna (3 kapsułki) zawiera: 150 mg enzymów trawiennych, w tym 3600 j.m. amylazy, 900 j.m. proteazy, 150 j.m. lipazy, 600 j.m. laktazy, 30 j.m. celulazy; 150 mg szczepu bakteryjnego Bacillus coagulans GBI-30 6086.

Hepatica

  • Producenci