- Kategorie
-
Enzymy trawienne + probiotyk 180 kapsułek Hepatica
Enzymy odgrywają ważną rolę w naszym życiu. Trzy główne składniki pokarmowe - węglowodany, białka i tłuszcze mogą być przyswojone tylko po tym jak zostaną rozłożone na prostsze składniki przy pomocy enzymów trawiennych, które są wydzielane w przewodzie pokarmowym przez ścianę przewodu pokarmowego i narządy trawienne takie jak ślinianki, żołądek, wątroba i trzustka. Główne enzymy trawienne to amylaza, proteaza, lipaza, celulaza i laktaza. Rozkładają one odpowiednio skrobię, białka, tłuszcze, błonnik i cukier mleczny (laktozę). Bez enzymów trawiennych organizm byłby źle odżywiony ponieważ nie mógłby przyswajać wielu składników pokarmowych. Na przykład celulaza pomaga uwolnić składniki odżywcze zamknięte w błonniku warzyw i owoców. Enzymy są produkowane przez nasze ciało oraz można je pozyskać z surowego jedzenia. Im bardziej przetworzona dieta, tym mniej w niej enzymów.
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 12.6 |
Dostępność | Średnia dostępność 19 szt. |
Waga | 0.15 kg |
Kod kreskowy | |
EAN |
Zamówienie telefoniczne: 508 385 661
Zostaw telefon |
Enzymy odgrywają ważną rolę w naszym życiu. Trzy główne składniki pokarmowe - węglowodany, białka i tłuszcze mogą być przyswojone tylko po tym jak zostaną rozłożone na prostsze składniki przy pomocy enzymów trawiennych, które są wydzielane w przewodzie pokarmowym przez ścianę przewodu pokarmowego i narządy trawienne takie jak ślinianki, żołądek, wątroba i trzustka. Główne enzymy trawienne to amylaza, proteaza, lipaza, celulaza i laktaza. Rozkładają one odpowiednio skrobię, białka, tłuszcze, błonnik i cukier mleczny (laktozę). Bez enzymów trawiennych organizm byłby źle odżywiony ponieważ nie mógłby przyswajać wielu składników pokarmowych. Na przykład celulaza pomaga uwolnić składniki odżywcze zamknięte w błonniku warzyw i owoców. Enzymy są produkowane przez nasze ciało oraz można je pozyskać z surowego jedzenia. Im bardziej przetworzona dieta, tym mniej w niej enzymów.
Zapotrzebowanie na enzymy trawienne wzrasta w następujących sytuacjach:
— stres wynikający z nagłych zmian w sposobie spożywania pokarmów
— ekspozycja na zanieczyszczenia środowiskowe
— zmiany pogody
— częste podróże
Także z wiekiem produkcja enzymów w ciele maleje.
Cechy unikatowe:
— enzymy pochodzenia roślinnego
— odporne na działanie soków żołądkowych
— preparat wzbogacony o probiotyk Bacillus coagulans
— opakowanie wystarcza na 2—miesieczną suplementację
— produkt odpowiedni dla wegetarian i wegan.
Składniki: substancja wypełniająca — celuloza, stabilizator — hydroksypropylometyloceluloza (składnik otoczki kapsułki), enzymy (amylaza, proteaza, lipaza, laktaza, celulaza), szczep bakterii Bacillus coagulans GBI-30 6086.
Sposób użycia: 1 kapsułka 3 razy dziennie bezpośrednio przed lub w trakcie posiłku.
Opakowanie: 180 kapsułek Vcaps
Zalecana porcja dzienna (3 kapsułki) zawiera: 150 mg enzymów trawiennych, w tym 3600 j.m. amylazy, 900 j.m. proteazy, 150 j.m. lipazy, 600 j.m. laktazy, 30 j.m. celulazy; 150 mg szczepu bakteryjnego Bacillus coagulans GBI-30 6086.
- Producenci