
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
- Kategorie
-
Witamina K2 (MK-7 z natto) + D3 w kroplach 30 ml Aura Herbals


Odpowiednia podaż witaminy D3 i K2 wpływa na kondycję serca, kości, obniża ryzyko rozwoju nowotworów i chorób krążenia (zawału, udaru, miażdżycy), czyli najczęstszych zabójców. Nic więc dziwnego, że wśród osób z prawidłowym stężeniem witaminy D zaobserwowano mniejszą umieralność w porównaniu z osobami, u których stężenie to było zbyt niskie. Warto też pamiętać, że obie witaminy działają synergicznie.
Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 12.6 |
Dostępność |
Brak towaru
|
Waga | 0.05 kg |
Kod kreskowy | |
EAN |
Zostaw telefon |
4000 IU witaminy D3 z lanoliny w dziennej porcji
100 μg witaminy K2mk7 z natto w dziennej porcji
witamina naturalnego pochodzenia na bazie oliwy z oliwek
wysoka przyswajalność, bez zbędnych dodatków i konserwantówWitaminy D3 i K2 należą do grupy witamin rozpuszczalnych w tłuszczach.Witamina D3 pomaga w utrzymaniu zdrowych kości oraz w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Wspiera także prawidłowe funkcjonowanie mięśni.Witamina K2 pomaga w utrzymaniu zdrowych kości oraz przyczynia się do prawidłowego krzepnięcia krwi.Zalecana porcja:
Osoby dorosłe: 2 krople
Osoby dorosłe otyłe (BMI 30+ kg/m2): 5 kropliNie przekraczaj zalecanej dziennej porcji do spożycia.Składniki w dziennej porcji:
Składniki aktywne | 2 krople | 5 kropli |
Witamina D3 | 40 μg (1600 IU) | 100 μg (4000 IU) |
Witamina K2mk7 | 40 μg | 100 μg
|
Odpowiednia podaż witaminy D3 i K2 wpływa na kondycję serca, kości, obniża ryzyko rozwoju nowotworów i chorób krążenia (zawału, udaru, miażdżycy), czyli najczęstszych zabójców. Nic więc dziwnego, że wśród osób z prawidłowym stężeniem witaminy D zaobserwowano mniejszą umieralność w porównaniu z osobami, u których stężenie to było zbyt niskie. Warto też pamiętać, że obie witaminy działają synergicznie.
Witamina D3 odgrywa istotną rolę w prawidłowym rozwoju komórek i długości ich życia. Sprawozdanie z 2006 r. wykazało, że zwiększenie stężenia witaminy D we krwi 35ng/ml zmniejsza ryzyko nieprawidłowego rozwoju komórek rakowych okrężnicy o 50%. Z kolei badanie dr Cedrica Garlanda z UC San Diego School of Medicine, wykazały, że wzrost stężenia witaminy D we krwi do 40—50 ng/ml zmniejsza ryzyko powstania takich komórek w piersiach o 50%. Natomiast u mężczyzn z zaburzeniami prostaty z niskim stężeniem tej witaminy ryzyko zgonu było siedmiokrotnie większe niż u tych panów, którzy mieli wysokie stężenie witaminy D we krwi!
Zdaniem ekspertów większość dorosłych ma zbyt mało witaminy D. Wydawać się to może dziwne, bowiem nasz organizm potrafi ją wytworzyć pod wpływem promieni słonecznych. Jednak jak się okazuje, większość z nas zbyt krótko przebywa na słońcu, by do tego doszło. Ponadto, gdy już decydujemy się na kąpiele słoneczne, to zwykle szczelnie pokrywamy skórę preparatami z filtrami, które blokują proces powstawania witaminy D. Tymczasem związek ten reguluje ilość wapnia i fosforu w organizmie. Witamina D3 ma szalenie istotne właściwości przez co znajduje szerokie zastosowanie. Leczy i zapobiega krzywicy u dzieci oraz osteomalacji (rozmiękaniu kości) u dorosłych. Podawana z wapniem może pomóc zmniejszyć utratę kości u kobiet po menopauzie oraz zapobiegać osteoporozie.
Badania nad witaminą D3 wykazały, że u mężczyzn z niskim poziomem witaminy D we krwi (15 ng/mL i mniej) istnieje wyższe ryzyko ataku serca w porównaniu z tymi, u którym poziom wynosi co najmniej 30 ng/mL. Osoby mające niższe niż to stężenie — jak wynika z innych analiz — częściej cierpiały na nadciśnienie, choroby naczyń wieńcowych, kardiomiopatię i cukrzycę niż ludzie z wyższym poziomem tej witaminy. Naukowcy, którzy przebadali 10 tys. osób w Kansas, podają, że u 71% osób badanych, u których poziom witaminy D był poniżej 30 ng/mL, ryzyko zgonu było mniejsze, kiedy podawano jej suplement.
Ponadto kolejne testy wskazują na wpływ witaminy D na ponad 12-krotne zmniejszenie oporności na insulinę u osób otyłych. Oznacza to, że podawanie tej witaminy (ponad 500 j.m). zmniejsza ryzyko cukrzycy typu 2 o 13% w porównaniu z dawką mniej niż 200 j.m.
Podwyższenie poziomu słonecznej witaminy we krwi może również zmniejszyć stany zapalne w organizmie. Badanie krwi tysięcy dorosłych Amerykanów wykazało, że poziom białka C-reaktywnego, markera stanów zapalnych, spadł, gdy poziom witaminy wzrósł zaledwie do mniej niż 21 ng/mL. Ma to znaczenie także w przypadku reakcji alergicznych - częściej występują one u osób, u których poziom witaminy D3 wynosił mniej niż 15 ng/mL w porównaniu z osobami, u których poziom tej witaminy wynosił 30 ng/mL. Z kolei trwające 9 lat badanie przeprowadzone w Finlandii na mężczyznach i kobietach w wieku 53—73 lat dowiodło, że dostateczny poziom witaminy D miał związek z mniejszym ryzykiem zachorowania na zapalenie płuc. Przypomnijmy, iż witamina D3 bez recepty dostępna jest w wielu aptekach oraz sklepach internetowych.
Co więcej, naukowcy znaleźli również zależność między wysokością stężenia witaminy D a występowaniem mięśniaków macicy. Otóż u pań, które miały jej wyższy poziom prawdopodobieństwo choroby było o 32% mniejsze. Związek ten bowiem hamuje nadprodukcję tkanek w macicy.
To nie wszystko. Ryzyko depresji jest o 21% mniejsze wśród kobiet (w wieku 50-79), które codziennie przyjmują witaminę D (w diecie lub formie suplementów) co najmniej w dawce 800 j.m. w porównaniu do kobiet, które przyjmują mniej niż 100 j.m. To nie ostatnie zastosowanie witaminy D3.
Najnowsze właściwości medyczne wskazują, że korzyści z przyjmowania wyższych dawek słonecznej witaminy u starszych kobiet — mają one aż o 77% mniejsze prawdopodobieństwo zapadnięcia na chorobę Alzheimera oraz o 65% mniejsze ryzyko zachorowania na chorobę Parkinsona! W tym drugim wypadku fińscy naukowcy uznali, że już poziom powyżej 20 ng/mL chroni przed parkinsonem.
Witamina D jest także sprzymierzeńcem kobiet po menopauzie. Chroni ich kości przed zrzeszotnieniem (osteoporozą) a przyjmowana wraz z wapniem (400 j.m. wit. D3 i 1 000 mg wapnia) zmniejsza prawdopodobieństwo przybierania na wadze (kilka kg).
Witamina D3 i K2
Obie witaminy są rozpuszczalne w tłuszczach. Dlatego warto je przyjmować w czasie jedzenia, które zawiera te związki a nie na czczo. Należy też łączyć przyjmowanie witaminy D z witaminą K, bowiem to zwiększa jej skuteczność.
Witamina D3 pomaga w utrzymaniu prawidłowego stanu kości i zębów. Polecana w okresie jesienno—zimowych, gdyż wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego. Witamina K2 odgrywa ważną rolę w trakcie procesu mineralizacji kości, aktywuje białko zwane osteokalcyną, które odpowiada za prawidłowe gospodarowanie wapniem w organizmie.
Witamina K2 MK—7 powstaje w sposób naturalny w trakcie procesu fermentacji przy użyciu bakterii Bacillus subtilis natto oraz pozyskiwana w sposób naturalny
z owczej wełny (lanoliny) witamina D3. Witamina K2 w postaci menachinonu—7 (MK—7) jest najbardziej biodostępną i bioaktywną formą witaminy K2.
— witaminy rozpuszczone w oliwie z oliwek extra virgin;
— łatwy i precyzyjny system dozowania;
— natychmiastowe wchłanianie;
— pomagają w utrzymaniu zdrowych kości;
— wspomagają prawidłowe wchłanianie wapnia.
Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa:
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
Suplement diety nie może być stosowany jak substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Nie zaleca się kobietom w ciąży, karmiącym oraz dzieciom.
Przechowywać w temperaturze pokojowej.
W przypadku stosowania leków przeciwzakrzepowych przed użyciem suplementu diety należy skonsultować się z lekarzem.
Wyprodukowane w UE.








- Producenci