• Steviola, naturalna stewia w płynie 125 ml Steviola

Symbol: 29A7-87650_20170321141224

Stewia w płynie jest idealna do słodzenia wszystkiego co płynne lub półpłynne. Ma bardzo szerokie zastosowanie. Można nią słodzić nie tylko kawę i herbatę, ale także jogurty, kakao, ser do naleśników, ciasto na placki, budynie, sałatki, różnego rodzaju sosy i desery. Jest niezwykle wydajna. 

Brak towaru
21.00
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena przesyłki 12.6
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12.6
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx 15.9
Kurier DHL 15.9
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Brak towaru
Zostaw telefon

Naturalny, całkowicie stworzony z substancji roślinnych słodzik to doskonałe rozwiązanie dla osób, które chcą wyeliminować cukier z diety, nie pozbawiając się słodzenia ulubionych potraw, kawy czy herbaty. Produkt nie wywołuje skutków ubocznych i jest zupełnie nieszkodliwy dla zdrowia.

Steviola to produkt naturalnego pochodzenia. Może być stosowany do słodzenia napojów, w tym kawy i herbaty, doskonały jako słodzik do wypieków i deserów. 3 kropelki słodzika zastępuje 1 łyżeczkę cukru. Steviola® jest produktem naturalnego pochodzenia produkowanym przez Steviola GmbH & Co. KG. Produkowana jest zgodnie z krajowym i europejskim prawem żywnościowym. Towar znajduje się pod stałą kontrolą niemieckiego laboratorium.

Stewia to zdrowy i naturalny słodzik uzyskiwany z liści rośliny stevia rebaudiana. Liście tej rośliny są około 35 razy słodsze od cukru buraczanego i przy tym prawie nie posiadają kalorii i nie powoduje próchnicy, co czyni z niej doskonałą alternatywę.

Skład: gliceryna, glikozydy stewiolowe (substancja słodząca), woda

 

Dawkowanie i zastosowanie produktu: Steviola Naturalna Stevia (naturalny słodzik) wspomagającego proces odchudzania.

Zalety stosowania stewii - suplement diety pochodzenia roślinnego - Steviola Naturalna Stevia:

  • Produkt naturalny - ma 0 kalorii.
  • Suplement diety odporny na wysoką temperaturę (do 200 °C) - może być używany do pieczenia i gotowania.
  • Stewia jest stabilna w kwaśnych i zasadowych płynach (pH 3-9), dlatego z powodzeniem może być dodawana do potraw.
  • Całkowicie bezpieczny preparat, nie powoduje niepożądanych skutków ubocznych.
  • Stewia jest bezpieczna dla diabetyków - nie podnosi poziomu cukru we krwi
  • Stewia jest bezpieczna dla osób chorych na fenyloketonurię (PKU)

Sposób działania i zastosowanie stewii.

Stewia to roślina o wyjątkowo słodkich liściach (Stevia rebaudiana), natomiast Steviola Stevia to słodzik z niej otrzymywany. Roślina stewia (Stevia rebaudiana) pochodzi z Ameryki Południowej i wykorzystywana jest tam od setek lat jako naturalny słodzik i lekarstwo. Współczesne badania potwierdzają, że stewia jest bezpiecznym zamiennikiem cukru i ma korzystne działanie przy nadciśnieniu i cukrzycy. Stewia może być dobrą alternatywą dla dbających o zdrowie i szczupłą sylwetkę.

Stewię można z powodzeniem stosować do osłodzenia herbaty i kawy oraz innych napojów: ciepłych lub zimnych. Dużą zaletą stewii jest jej znaczna odporność na wysoką temperaturę, co sprawia, że można jej używać do pieczenia. Dodatkowe plusy stewii to: świetna rozpuszczalność w wodzie, stabilność zarówno w środowisku kwaśnym i zasadowym oraz możliwość długiego przechowywania. Warto jednak pamiętać, że stewia nie „zachowuje" się jak cukier: nie karmelizuje się i nie fermentuje. Nie można jej zatem zastosować do ciasta jako pożywki dla drożdży, czy jako elementu klejącego, tak jak używa się karmelu.

Dlaczego warto stosować stewię?

  • Obniża kaloryczność posiłków i napojów.
  • Jest bezpieczna dla osób z cukrzyca typu II.
  • Nie powoduje próchnicy zębów.
  • To całkowicie naturalna i bezpieczna alternatywa dla cukru.

Czym jest Steviola®?

Steviola® jest skoncentrowanym naturalnym słodzikiem. Ze steviola® nie trzeba zmieniać swoich ulubionych przepisów oraz nawyków żywieniowych. Pozwoli na wyeliminowanie cukru z diety i zastąpienie go zdrowszą alternatywą. Jedną z zalet steviola® jest odporność na ciepło, dzięki czemu można używać jej nie tylko do słodzenia sałatek, czy deserów, ale także do gotowania, pieczenia oraz słodzenia kawy i herbaty.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci