
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
- Kategorie
-
Sproszkowany ekstrakt z owoców aceroli (500 mg) acerola BIO — 100 kapsułek Hepatica


Krzew aceroli osiąga wysokość 5 metrów. Jasnoczerwone owoce są wielkości wiśni, a dojrzałe mają przyjemny lekko cierpki smak. Acerola jest uprawiana na terenach północno—wschodniej Brazylii, Jamajki i Ameryki centralnej. Acerola zawiera bardzo dużą porcję witaminy C. Witamina C jest silnym antyutleniaczem, bierze udział w syntezie kolagenu, hormonów, we wchłanianiu żelaza i procesach detoksykacyjnych. Uszczelnia naczynia krwionośne. Wpływa korzystnie na odporność organizmu, działa antyoksydacyjnie — usuwa wolne rodniki, chroniąc komórki przed uszkodzeniami i procesami starzenia. Witamina C ważna jest dla budowy i utrzymania zdrowych kości i chrząstek.
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 12.6 |
Dostępność |
Średnia dostępność
|
Waga | 0.3 kg |
Kod kreskowy | |
EAN |
Zamówienie telefoniczne: 508 385 661
Zostaw telefon |
Krzew aceroli osiąga wysokość 5 metrów. Jasnoczerwone owoce są wielkości wiśni, a dojrzałe mają przyjemny lekko cierpki smak. Acerola jest uprawiana na terenach północno—wschodniej Brazylii, Jamajki i Ameryki centralnej. Acerola zawiera bardzo dużą porcję witaminy C. Owoce aceroli są niewielkie, lekko spłaszczone i w czerwonym kolorze. Miąższ natomiast jest soczysty i bardzo kwaśny. Co ciekawe, jeden taki owoc zawiera tyle samo witaminy C co kilogram cytryn. W 100 g znajdziemy ok. 4500 mg tej witaminy. Acerola zawiera również witaminy A, B1, B2, PP oraz wapń, fosfor i żelazo.
Witamina C jest silnym antyutleniaczem, bierze udział w syntezie kolagenu, hormonów, we wchłanianiu żelaza i procesach detoksykacyjnych. Uszczelnia naczynia krwionośne. Wpływa korzystnie na odporność organizmu, działa antyoksydacyjnie — usuwa wolne rodniki, chroniąc komórki przed uszkodzeniami i procesami starzenia. Witamina C ważna jest dla budowy i utrzymania zdrowych kości i chrząstek.
Wspomaga organizm w okresie nasilonego działania czynników wywołujących przeziębienia.
Acerola BIO Hepatica to produkt bez dodatku syntetycznej witaminy C, zawiera wyłącznie naturalną witaminę C.
Produkt odpowiedni dla wegetarian i wegan
Składniki: standaryzowany wyciąg z BIO owoców wiśni aceroli (Malpighia glabra L.), bio maltodekstryna, stabilizator- hydroksypropylometyloceluloza (składnik otoczki kapsułki).
Sposób użycia: 1 kapsułka dziennie.
Opakowanie: 100 kapsułek Vcaps, 1 kapsułka zawiera 500 mg wyciągu z BIO owoców wiśni aceroli (Malpighia glabra L.), w tym 85 mg naturalnej witaminy C.
Bez GMO
Sposób przechowywania: przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej
Kraj pochodzenia: Brazylia








- Producenci