
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
- Kategorie
-
SER SCAMORZA AFFUMICATA WĘDZONY BIO 240 g - AZIENDA AGRICOLA IL BARDELLONE


Symbol:
8059070620252
26.97
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 12.6 |
Dostępność |
Duża dostępność
|
Waga | 0.3 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 8059070620252 |
Zamówienie telefoniczne: 508 385 661
Zostaw telefon |
SKŁADNIKI
pasteryzowane MLEKO krowie*, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, kultury bakterii kwasu mlekowego (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Scamorza Affumicata to wędzony SER z MLEKA krowiego wytwarzany techniką pasta filata. Jest on rozciągany w gorącej wodzie i nadawany jest mu charakterystyczny okrągły kształt. Po wysuszeniu SER jest wędzony dymem z drewna bukowego. Idealny na deskę serów oraz jako dodatek do win.
SER Scamorza to kuzyn mozzarelli, scamorza jest wytwarzana w taki sam sposób jak mozzarella, ale jest bardziej suchym, twardszym serem.
Scamorza sprzedawana jest w kształcie kuli lub gruszki zarówno w odmianach zwykłych, jak i wędzonych. Scamorza dobrze się topi i jest mniej wodnista niż świeża mozzarella.
Propozycja podania:
Rozgrzej piekarnik do 220°C. Scamorzę umieścić w małym naczyniu żeliwnym, terakotowym lub innym żaroodpornym naczyniu i piec około 10 minut lub do rozpuszczenia sera. Wyjmij z piekarnika i skrop odrobiną oliwy z oliwek. Podawaj na ciepło z pieczywem.
Scamorza może być również spożywana na surowo lub dodana do makaronu (na przykład, jeśli latem robisz sałatkę z makaronem na zimno możesz ją pokroić i włożyć do sałatki).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1374 kJ / 331 kcal
Tłuszcz: 27 g
w tym kwasy nasycone: 18 g
Węglowodany: 0,9 g
w tym cukry: 0,5g
Białko: 22 g
Sól: 0,5 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze 4 ℃.
pasteryzowane MLEKO krowie*, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, kultury bakterii kwasu mlekowego (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Scamorza Affumicata to wędzony SER z MLEKA krowiego wytwarzany techniką pasta filata. Jest on rozciągany w gorącej wodzie i nadawany jest mu charakterystyczny okrągły kształt. Po wysuszeniu SER jest wędzony dymem z drewna bukowego. Idealny na deskę serów oraz jako dodatek do win.
SER Scamorza to kuzyn mozzarelli, scamorza jest wytwarzana w taki sam sposób jak mozzarella, ale jest bardziej suchym, twardszym serem.
Scamorza sprzedawana jest w kształcie kuli lub gruszki zarówno w odmianach zwykłych, jak i wędzonych. Scamorza dobrze się topi i jest mniej wodnista niż świeża mozzarella.
Propozycja podania:
Rozgrzej piekarnik do 220°C. Scamorzę umieścić w małym naczyniu żeliwnym, terakotowym lub innym żaroodpornym naczyniu i piec około 10 minut lub do rozpuszczenia sera. Wyjmij z piekarnika i skrop odrobiną oliwy z oliwek. Podawaj na ciepło z pieczywem.
Scamorza może być również spożywana na surowo lub dodana do makaronu (na przykład, jeśli latem robisz sałatkę z makaronem na zimno możesz ją pokroić i włożyć do sałatki).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1374 kJ / 331 kcal
Tłuszcz: 27 g
w tym kwasy nasycone: 18 g
Węglowodany: 0,9 g
w tym cukry: 0,5g
Białko: 22 g
Sól: 0,5 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze 4 ℃.
Ilość w opakowaniu zbiorczym | 6 |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
Producent - nazwa i adres | SALUMIFICIO PEDRAZZOLI SPA, VIA SAN GIOVANNI 16/A, 46020 SAN GIOVANNI DEL DOSSO MN |
BEZ CUKRU (W SKŁADNIKACH) | BEZ CUKRU (w składnikach) |
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.








- Producenci