• POJEMNIK DO MARYNOWANIA WARZYW 1,2 L- TERRASANA

Brak towaru
51.45
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena przesyłki 9.9
Odbiór osobisty 0
Poczta Polska Paczka 48 9.9
Poczta Polska (pobranie) Pocztex 48 12.5
Paczkomaty InPost 12.6
Kurier FedEx 15.9
Kurier DHL 15.9
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Dostępność Brak towaru
Waga 0.3 kg
Zostaw telefon

OPIS
Marynowanie jest doskonałą metodą konserwacji żywności. Praktyczny pojemnik do marynowania żywności, pomoże zamarynować warzywa.

SPOSÓB UŻYCIA
wymieszać pokrojone warzywa (papryka, kapusta, ogórek, marchew, burak, imbir, cebulę, cukinie) lub owoce (brzoskwinie, morele, śliwki, mango) z małą ilością soli morskiej i przełóżyć do pojemnika do marynowania, następnie dokręcić pokrywę ze sprężyną, która wywiera nacisk na warzywa. Upewnić się, że pojemnik jest co najmniej w połowie pełny, aby zapewnić wystarczającą siłę nacisku i aby płyta dociskowa pozostała prosta. Dlatego należy rozprowadzić warzywa równomiernie w pojemniku. W zależności od warzyw lub owoców, można je zostawić na godzinę do kilka dni. Dłuższy czas fermentacji skutkuje większą ilością kwasu mlekowego i wzrostem pikantnego smaku potraw.

PRZEPIS
do 500 g pokrojonej kapusty dodać 10 g soli morskiej i mieszać przez ok. 5 minut, dopóki nie powstanie solanka. Założyć pokrywę i następnie umieścić pojemnik w suchym i chłodnym miejscu.
Kapusta kiszona jest gotowa do spożycia po 12 godzinach ale w celu otrzymania kapusty o intensywnym smaku należy zostawić ją na 2-3 dni.

CZYSZCZENIE
Myć ręcznie, nie można myć w zmywarce, chronić przed ciepłem.

Ilość w opakowaniu zbiorczym 1
WEGETARIAŃSKI WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO nie dotyczy
WEGAŃSKI WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach) BEZ GLUTENU (w składnikach)
Producent - nazwa i adres TERRASANA HEALTHFOOD LEIMUIDEN B.V., WAAIER 10, 2451 LEIMUIDEN
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci