• PEKTYNA JABŁKOWA DO DŻEMÓW 150 g - BATOM

33.86
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena przesyłki 12.6
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12.6
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx 15.9
Kurier DHL 15.9
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.15 kg

Zamówienie telefoniczne: 508 385 661

Zostaw telefon

SKŁADNIKI
pektyna amidowana 100%

UWAGI Produkt sezonowy - dostępny od czerwca do sierpnia (włącznie).

OPIS
pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad i galaretek, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów mlecznych, napojów owocowych oraz ketchupów.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do owoców gotowanych z dodatkiem pektyny  dodajemy cukier gdy owoce są całkowicie miękkie. 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru.

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzechy, soję, seler i sezam.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Ilość w opakowaniu zbiorczym 12
WEGETARIAŃSKI WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO nie ma
WEGAŃSKI WEGAŃSKI
Kraj Producenta Polska
BEZ GLUTENU (w składnikach) BEZ GLUTENU (w składnikach)
Producent - nazwa i adres BATOM.PL JÓZEF LEŚNIAK HURTOWNIA ZDROWEJ ŻYWNOŚCI, GENERAŁA AUGUSTA FIELDORFA-NILA 17, 31-209 KRAKÓW
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci