-
Now Foods Omega 3-6-9 90 kapsułek softgels (1200 mg) NOW FOODS


NOW Foods Omega 3—6—9 to kompleks niezbędnych organizmowi kwasów tłuszczowych nienasyconych: kwas omega—3 (czyli kwas alfa—linolenowy), kwas omega—6 (czyli kwas linolowy) oraz kwas omega—9 (czyli kwas oleinowy). Ich odpowiednia ilość jest potrzebna organizmowi do poprawnego funkcjonowania.
Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | 24 h |
Cena przesyłki | 9.9 |
Dostępność |
Brak towaru
|
Waga | 0.15 kg |
Kod kreskowy | |
EAN |
Zostaw telefon |
NOW Foods Omega 3—6—9 to kompleks niezbędnych organizmowi kwasów tłuszczowych nienasyconych: kwas omega—3 (czyli kwas alfa—linolenowy), kwas omega—6 (czyli kwas linolowy) oraz kwas omega—9 (czyli kwas oleinowy). Ich odpowiednia ilość jest potrzebna organizmowi do poprawnego funkcjonowania.
Kwasy omega—3, omega—6 i omega—9 zebrane w kompleks o odpowiednich proporcjach są niezbędne dla naszego organizmu — najlepiej działają w takiej właśnie formie.
Kwasy omega—3 obniżają poziom triglicerydów. Wpływają również na obniżenie złego cholesterolu LDL i podnoszą poziom dobrego cholesterolu HDL. Działają przeciwzapalnie. Najważniejsze z nich — kwasy DHA i EPA stanowią budulec naszych komórek. Kwasy omega—3 poprawiają pracę mózgu, serca, powstrzymują powstawanie zakrzepów i zatorów, przeciwdziałają procesom zapalnym w tętnicach. Pewne jest, że zwiększają odporność naszego organizmu, chronią przed zaburzeniami emocjonalnymi oraz chorobami nowotworowymi. Są używane podczas leczenia niewielkiego nadciśnienia tętniczego, astmy oskrzelowej, depresji, głównie u kobiet w ciąży podczas gdy nie należy stosować silnych środków antydepresyjnych.
Kwasy omega—6 obniżają poziom całkowitego cholesterolu oraz tego złego LDL, jednakże potrafią też obniżać dobry cholesterol HDL. Są głównym kontrolerem ciśnienia krwi, pracy nerek, jak i serca oraz układu trawiennego. Wspomagają pracę układu nerwowego. Kwasy omega-6 stosowane są podczas leczenia cukrzycy typu 2 oraz chorób skóry.
Kwasy omega—9 są kwasami jednonienasyconymi, co oznacza, iż organizm potrafi go syntetyzować. Mimo to, potrzebna jest ich odpowiednia ilość w diecie. Kwasy omega—9 obniżają poziom całkowitego cholesterolu oraz tego złego cholesterolu LDL, nie obniżając jednocześnie dobrego cholesterolu HDL. Wpływają korzystnie na ciśnienie krwi, pracę serca oraz chronią nas przed nowotworami.
Wartość odżywcza | Zawartość w 2 kapsułkach: | % RWS* |
Wartość energetyczna | 20 kcal | |
Tłuszcz | 2 g | 3% |
Kwasy tłuszczowe nasycone | <0,5 g | 2% |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1,5 g | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | <0,5 g | |
Olej z nasion lnu | 1,4 g | |
Olej z nasion wiesiołka | 300 mg | |
Olej z nasion rzepaku (nie zawiera GMO) | 260 mg | |
Olej z nasion czarnej porzeczki | 20 mg | |
Olej z pestek dyni | 20 mg |
Składniki: olej z nasion lnu tłoczony na zimno, olej z nasion wiesiołka tłoczony na zimno, olej z nasion rzepaku tłoczony na zimno (nie zawiera GMO), olej z nasion czarnej porzeczki tłoczony na zimno, olej z pestek dyni tłoczony na zimno, kapsułki żelowe (żelatyna, woda, gliceryna, sproszkowany karmel, sproszkowany karob).
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Suplement diety o formule wegetariańskiej.
Produkt nie zawiera: skrobi, kukurydzy, soi, jaj, pszenicy, glutenu, cukru, soli, produktów pochodzenia zwierzęcego, ani konserwantów.
Sposób użycia: 1 tabletka po posiłku
Zawartość: 180 kapsułek
Produkt został wytworzony zgodnie ze standardami GMP
- Producenci