• MIESZANKA SUPERFOODS STRONG POINT BIO 400 g - BIOKULTURALNI

Symbol: 5901087073176

Odżywienie i regeneracja mięśni, budulec masy mięśniowej, doskonałe źródło energii, podwyższa wytrzymałość, wpływa na przyrost tkanki kostnej, skutecznie zwalcza znużenie i zmęczenie, wspiera proces regeneracji komórek i mięśni po wysiłku, wzmacnia system odpornościowy, przyspiesza spalanie tłuszczu, łagodzi bóle kości i mięśni. Produkt wolny od GMO, wypełniaczy, barwników, słodzików, dodatków, regulatorów, konserwantów lub czegokolwiek sztucznego.

Ilość w opakowaniu zbiorczym 25
56.73
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.42 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Odżywienie i regeneracja mięśni, budulec masy mięśniowej, doskonałe źródło energii, podwyższa wytrzymałość, wpływa na przyrost tkanki kostnej, skutecznie zwalcza znużenie i zmęczenie, wspiera proces regeneracji komórek i mięśni po wysiłku, wzmacnia system odpornościowy, przyspiesza spalanie tłuszczu, łagodzi bóle kości i mięśni. 
Produkt wolny od GMO, wypełniaczy, barwników, słodzików, dodatków, regulatorów, konserwantów lub czegokolwiek sztucznego.

SKŁADNIKI
Proszek: 60% białko ryżowe*, 20% białko konopne*, 5% białko z pestek dyni*, 5% maca*, 5% banan*, 5% kakao* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1550 kJ / 372 kcal
Tłuszcz: 5.2 g
kwasy tłuszcz. nasycone: 1,81 g
kwasy tłuszcz. jednonienasycone: 1,35 g
kwasy tłuszcz. wielonienasycone: 1,81 g
Węglowodany: 10,8 g
w tym cukry: 5,3 g
Błonnik: 11,3 g
Białko: 64 g
Sól: 0,35 g

Aminokwasy endogenne: 
Alanina: 3,31 g
Glicyna: 2,75 g
Prolina: 3,04 g
Kwas asparginowy: 5,67 g
Kwas glutaminowy: 11,2 g
Cysteina: 1,25 g
Seryna: 3,58 g

Aminokwasy egzogenne: 
Arginina: 5,59 g
Tyrozyna: 2,83 g
Histydyna: 1,5 g
Fenyloalanina: 3,28 g
Izoleucyna: 2,86 g
Leucyna: 4,86 g
Metionina: 1,67 g
Treonina: 2,36 g
Lizyna: 2,2 g
Walina: 4,04 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Propozycja przygotowania: 150 ml napoju ryżowego, 1 banan, 2 daktyle, 3-4 łyżeczki mixu.

ZALECANE SPOŻYCIE
Porcja: 10-15 g / 2-3 łyżeczki

INFORMACJA ALERGENNA
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są: gluten, jaja, mleko, soja, sezam, kawałki pestek i łupin, orzeszki ziemne, inne orzechy

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać zamknięte w suchym i chłodnym miejscu.

Superfoods – to nieprzetworzona żywność pochodzenia naturalnego: trawy, liście, owoce, warzywa, nasiona, wodorosty. Szczególnie korzystne dla zdrowia i dobrego samopoczucia w związku z bardzo bogatą zawartością: witamin, minerałów, kwasów tłuszczowych omega-3, przeciwutleniaczy, enzymów, błonnika.

Komórka roślinna otoczona jest ścianą komórkową składającą się w 30% z celulozy, a u roślin starszych z 60%. „Trawożercy” nie posiadają niestety enzymu niezbędnego do trawienia celulozy. Nie jest prosto dotrzeć do wnętrza komórki. Jednak dzięki licznym jamkom i otworom między komórkami dokonuje się wchłanianie i wydalanie substancji odżywczych oraz wymiana gazowa. Dlatego do przyrządzenia ziół, których surowcem są liście, płatki, zdrewniałe części roślinne takie jak korzenie, kłącza, łodygi, kora, nasiona, owoce stosujemy napary, odwary, wywary czy maceraty. Poprzez wodę następuje rozerwanie ściany komórkowej dzięki czemu uwalniane są cenne składniki. 

Proszki roślinne są dużo skuteczniejsze, gdyż w znacznym stopniu mają już rozerwane ściany komórkowe (przyjmuje się, że w około 50%). Mechaniczne uszkadzanie ścian jest najbardziej istotnym czynnikiem w procesie dotarcia do substancji we wnętrzu komórki. Poszczególne etapy trawienia pozwalają na wchłonięcie aktywnych substancji, witamin i minerałów już w jamie ustnej za pomocą amylazy, kwasu solnego i pepsyny w żołądku, enzymów trzuski w dwunastnicy. W jelicie cienkim wchłaniane są małocząsteczkowe związki, będące produktami hydrolizy. Następuje również trawienie bakteryjne, które polega na rozkładzie nie strawionych kawałków pokarmu znajdujących się między kosmkami jelitowymi. Zaś w jelicie grubym za pomocą kilkuset tysięcy bakterii, które produkują hormony, enzymy, witaminy i aminokwasy wchłaniane są niektóre witaminy. Nie strawione części celulozowe ścian komórkowych również pełnią pożyteczną i bardzo ważną funkcję w naszym organizmie. To właśnie błonnik pokarmowy, który zapobiega m.in. nowotworom, obniża wchłanianie cholesterolu, spowalnia wchłanianie węglowodanów, obniża ciśnienie krwi, stężenie glukozy we krwi.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci