MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z ŻURAWINĄ BEZGLUTENOWA 500 g - PIĘĆ PRZEMIAN

Symbol: 5902837810546

Dostępność: Duża dostępność

Cena: 17.49

szt.
Zamówienie telefoniczne: 508 385 661

Dostępność i dostawa

Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
12.9
  • Odbiór osobisty 0
  • Odbiór osobisty (płatność online) 0
  • Paczkomaty InPost 12.9
  • Kurier InPost 15.9
  • Poczta Polska Paczka 48 15.9
  • Kurier DHL 17.9
  • Kurier DHL (Pobranie) 19
  • Poczta Polska (pobranie) Pocztex 48 19

Więcej o produkcie

Waga
0.51 kg
SKŁADNIKI
mąka OWSIANA bezglutenowa, płatki OWSIANE bezglutenowe, mąka teff, żurawina suszona 10 % (żurawina suszona 62 %, koncentrat soku jabłkowego, olej słonecznikowy), słonecznik, siemię lniane, płatki teff, chia - nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), łuski babki jajowatej, sól himalajska.

OPIS
Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego z żurawiną.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Nagrzej piekarnik do 190°C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsyp mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu suchego
Wartość energetyczna: 1492 kJ/357 kcal
Tłuszcz: 11 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
Węglowodany: 50 g
w tym cukry: 8,4 g
Błonnik: 15 g
Białko: 13 g
Sól: 1,9 g

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać orzechy.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Parametry:
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
20
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
SIMPATIKO S.C. UL. ŁUŻE 20, 05-092 DĄBROWA
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie