• Kategorie
  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z JAGODAMI GOJI BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA 500 g - PIĘĆ PRZEMIAN

16.41
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 12.6
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12.6
Kurier DHL 15.9
Kurier FedEx 15.9
Poczta Polska Paczka 48 15.9
Kurier DHL (Pobranie) 19
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Poczta Polska (pobranie) Pocztex 48 19
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.51 kg

Zamówienie telefoniczne: 508 385 661

Zostaw telefon
SKŁADNIKI
mąka OWSIANA bezglutenowa, słonecznik, płatki OWSIANE bezglutenowe, mąka teff, siemię lniane, suszone jagody goji 6 %, płatki teff, nasiona chia - nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), łuski babki jajowatej, sól kłodawska.

OPIS
Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego z jagodami goji. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Nagrzej piekarnik do 190°C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsyp mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu suchego
Wartość energetyczna: 1678 kJ/402 kcal
Tłuszcz: 18 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g
Węglowodany: 38 g
w tym cukry: 4,6 g
Błonnik: 17 g
Białko: 14 g
Sól: 1,6 g

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać orzechy.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Ilość w opakowaniu zbiorczym 20
WEGETARIAŃSKI WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach) BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja) BEZ GLUTENU (deklaracja)
Producent - nazwa i adres SIMPATIKO S.C. UL. ŁUŻE 20, 05-092 DĄBROWA
BEZ CUKRU (W SKŁADNIKACH) BEZ CUKRU (w składnikach)
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Producenci