• MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA POWER BEZGLUTENOWA BIO 350 g - BIO VEGAN

Ilość w opakowaniu zbiorczym 4
Brak towaru
22.50
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena przesyłki 12.6
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12.6
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx 15.9
Kurier DHL 15.9
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Brak towaru
Waga 0.39 kg
Zostaw telefon

SKŁADNIKI
skiełkowane siemię lniane*, pestki dyni*, pestki słonecznika*, posiekane migdały ziemne*, mąką migdałowa*, mąka gryczana pełnoziarnista*, łuskane nasiona konopi*, mąka razowa z kiełkowanej gryki*, skrobia kukurydziana*, proszek do pieczenia (skrobia kukurydziana*, regulator kwasowości: winian potasu, substancja spulchniająca: węglan sodu), nasiona szałwii hiszpańskiej* (Salvia hispanica), łuska babki płesznik*, sól himalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Mieszanka do wypieku.
Produkt odpowiedni dla wegan. Foremka w środku.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g (po przygotowaniu z olejem słoncznikowym i octem jabłkowym)
Wartość energetyczna: 1495 kJ / 360 kcal
Tłuszcz: 25 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,6 g
Węglowodany: 20 g
w tym cukry: 5,9 g
Błonnik: 9,1 g
Białko: 11 g
Sól: 1,5 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
potrzebujesz 250 ml wody, 2 łyżki (20 ml) octu jabłkowego, 2 łyżki (20 ml) oleju roślinnego. Wymieszać w misce mieszankę do wypieku, wodę, ocet i olej; przełożyć do foremki i odstawić na 30 min. Przeciąć ciasto wzdłuż na głębokość ok. 2 cm. Wstawić foremkę z chlebem wraz z naczyniem wypełnionym wodą do nagrzanego piekarnika.Piec w 225°C przez 10 min., a następnie przez 60 min w200°C z termoobiegiem lub w 225°C przez 10 min.,a następnie przez 80 min w 200°C bez termoobiegu.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci