• ŁUSKI BABKI JAJOWATEJ BIO (SUROWIEC) (25 kg) 5

46.45
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena przesyłki 11.9
Odbiór osobisty 0
Poczta Polska Paczka 48 11.9
Paczkomaty InPost 12.6
Poczta Polska (pobranie) Pocztex 48 13.9
Kurier DHL 15.9
Kurier FedEx 15.9
Kurier DHL (Pobranie) 19
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Dostępność Duża dostępność
Waga 1 kg

Zamówienie telefoniczne: 508 385 661

Zostaw telefon
SKŁADNIKI łuski babki jajowatej (Plantago ovata)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)                                                                                                                                                                 OPIS Ekologiczne łuski babki jajowatej są wartościowe z uwagi na bardzo wysoką zawartość błonnika. W obecności wody uwalniają śluz i tworzą żel ułatwiający przesuwanie treści zalegających w jelitach. Łuski można spożywać w postaci napoju, zalane wodą, mlekiem lub sokiem owocowym. Mogą stanowić także dodatek do pieczywa lub zagęszczacz do zup i sosów. Łuski babki jajowatej polecamy szczególnie w połączeniu z nasionami babki płesznik w proporcji 20% łusek i 80% nasion, w postaci tzw. błonnika witalnego.   ZALECANE SPOŻYCIE Należy spożywać nie więcej niż 5 łyżeczek dziennie i zachować ostrożność w podawaniu dzieciom. Podczas spożywania łusek zalecane jest picie dużej ilości płynów.    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 802 kJ / 192 kcal Tłuszcz - 0,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g Węglowodany - 1,7 g w tym cukry - 0,2 g Błonnik - 85 g Białko - 2,4 g Sól - 0,02 g   ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
  INFORMACJA
Cyfra na końcu nazwy surowca określa numer brygady Bio Planet odpowiedzialnej za konfekcjonowanie tego surowca.
Ilość w opakowaniu zbiorczym 25
WEGETARIAŃSKI WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO jest
WEGAŃSKI WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach) BEZ GLUTENU (w składnikach)
Producent - nazwa i adres BIO PLANET S.A., WILKOWA WIEŚ 7, 05-084 LESZNO
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci