• LIOFILIZOWANE KULTURY STARTEROWE DO KISZONEK BIO 10 g - SUN&FOOD

25.28
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena przesyłki 12.6
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12.6
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx 15.9
Kurier DHL 15.9
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.01 kg

Zamówienie telefoniczne: 508 385 661

Zostaw telefon

SKŁADNIKI
Lactobacillus plantarum*, Lactococcus lactis* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1530 kJ / 366 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 90 g
w tym cukry - 90 g
Białko - 0 g
Sól - 0 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Wsypać zawartość saszetki do ok. 200 ml zimnej wody z 25 g cukru i wymieszać (1 saszetka wystarczy na 10 kg warzyw/owoców)
2. Przełożyć warstwami warzywa/ owoce do naczynia, w którym będą kiszone. Każdą warstwę polać zalewą, Dodać tyle wody, aby warzywa/ owoce były całkowite przykryte
3. W naczyniu zostawić od góry wolną przestrzeń kilku centymetrów. Położyć czystą wygotowaną deskę lub gruby talerz na warzywa/ owoce i obciążyć ciężarem tak, żeby deska lub talerz były przykryte sokiem
4. Naczynie szczelnie przykryć i zostawić do fermentacji w temp. 20-24 st. C w ciemnym miejscu. Po 1- 2 dniach naczynie odpowietrzyć, ponieważ odbywa się mocne tworzenie gazu. Przybliżony czas fermentacji zależy od rodzaju warzyw i stopnia rozdrobnienia, np. kapusta ok. 6-8 dni, ogórki, seler, fasola, czerwony burak do 10 dni, szparagi ok. 8-10 dni
5. Po ukiszeniu produkt z zalewą należy przechowywać w lodówce, w temp. ok. 4 st. C.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym, zacienionym miejscu. Produkt po przygotowaniu może być przechowywany w lodówce do 7 dni. 

Ilość w opakowaniu zbiorczym 15
WEGETARIAŃSKI WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO jest
WEGAŃSKI WEGAŃSKI
Kraj Producenta Polska
BEZ GLUTENU (w składnikach) BEZ GLUTENU (w składnikach)
Producent - nazwa i adres SUN AND FOOD SP. Z O.O., WĄWOZOWA 28/42, 02-796 WARSZAWA
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci