• KSYLITOL 500 g (TOREBKA) - SANTINI (FINLANDIA)

Symbol: 5908234462098
25.80
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena przesyłki 12.6
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12.6
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx 15.9
Kurier DHL 15.9
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.53 kg

Zamówienie telefoniczne: 508 385 661

Zostaw telefon

SKŁADNIKI
100% ksylitol

OPIS
Ksylitol, nazywany "cukrem brzozowym" to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g).
Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie zawiera glutenu, jaj, soi, białka mleka i laktozy. Nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Warość energetyczna: 1000 kJ / 240 kcal
Tłuszcz : 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0 g
Węglowodany: 99,8 g
w tym cukry: 0,2 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole): 98,5 g
Białko: 0 g
Sól: 0,01 g

Zastosowanie i sposób użycia:
- jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
- do slodzenia potraw, deserów, napojów
- do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.
UWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życia

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.










Ilość w opakowaniu zbiorczym 32
WEGETARIAŃSKI WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO nie dotyczy
WEGAŃSKI WEGAŃSKI
Kraj Producenta Polska
BEZ GLUTENU (w składnikach) BEZ GLUTENU (w składnikach)
Producent - nazwa i adres SANTINI JUSTYNA ZJAWIŃSKA, CHLEBOWA 4/8, 61-003 POZNAŃ
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci