- Kategorie
-
KAPUŚNIAK BESKIDZKI BIO 450 g - GAPA
Nowość
Symbol:
5907080467035
22.06
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 12.6 |
Dostępność | Duża dostępność 23 szt. |
Waga | 0.55 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5907080467035 |
Zamówienie telefoniczne: 508 385 661
Zostaw telefon |
SKŁADNIKI
woda, kapusta* 7 %, kapusta kiszona* 7 %, ziemniaki*, cukinia*, TOFU wędzone* 2,5 % (SOJA*, woda, substancja wiążąca: siarczan wapnia), pietruszka*, marchew*, cebula*, czosnek*, pomidory*, por*, olej rzepakowy*, ziele angielskie*, liść laurowy*, kminek*, papryka wędzona*, pieprz czarny*, sól kamienna kłodawska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Kapuśniak to prawdziwa perła beskidzkiej kuchni, która odzwierciedla tradycje i klimat tych terenów. Jeśli ktoś przejdzie Główny Szlak Beskidzki spotka się z co najmniej kilkoma wersjami tej zupy. Ten słoik jest nawiązaniem do tej bogatej tradycji, która w wielu rejonach Polski jest mocno związana z mięsem. Jednakże nie wszędzie tak było. U Łemków, w Beskidzie Niskim, mięso było relatywnie rzadko na stołach i jedzono kapuśniak właśnie w wersji roślinnej. Poświęć chwilę, aby skupić się na kruchości kapusty, zauważ jej komplementarność z miękkością wędzonego tofu, zamknij oczy.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Porada degustacyjna: aby w pełni cieszyć się aromatami i smakami potrawy, zalecam jej delikatne podgrzanie.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 247 kJ/59 kcal
Tłuszcz: 2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 8,0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 2,7 g
Sól: 0,1 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, GORCZYCĘ, SELER, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, nasiona sezamu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w lodówce. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.
woda, kapusta* 7 %, kapusta kiszona* 7 %, ziemniaki*, cukinia*, TOFU wędzone* 2,5 % (SOJA*, woda, substancja wiążąca: siarczan wapnia), pietruszka*, marchew*, cebula*, czosnek*, pomidory*, por*, olej rzepakowy*, ziele angielskie*, liść laurowy*, kminek*, papryka wędzona*, pieprz czarny*, sól kamienna kłodawska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Kapuśniak to prawdziwa perła beskidzkiej kuchni, która odzwierciedla tradycje i klimat tych terenów. Jeśli ktoś przejdzie Główny Szlak Beskidzki spotka się z co najmniej kilkoma wersjami tej zupy. Ten słoik jest nawiązaniem do tej bogatej tradycji, która w wielu rejonach Polski jest mocno związana z mięsem. Jednakże nie wszędzie tak było. U Łemków, w Beskidzie Niskim, mięso było relatywnie rzadko na stołach i jedzono kapuśniak właśnie w wersji roślinnej. Poświęć chwilę, aby skupić się na kruchości kapusty, zauważ jej komplementarność z miękkością wędzonego tofu, zamknij oczy.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Porada degustacyjna: aby w pełni cieszyć się aromatami i smakami potrawy, zalecam jej delikatne podgrzanie.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 247 kJ/59 kcal
Tłuszcz: 2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 8,0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 2,7 g
Sól: 0,1 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, GORCZYCĘ, SELER, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, nasiona sezamu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w lodówce. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
1
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ CUKRU (W SKŁADNIKACH):
BEZ CUKRU (w składnikach)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
GAPA Organic. Karolina Grabowska, ul. Obwodowa 29B/U3, 84-240 Reda
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
- Producenci