SKŁADNIKI
gojnik* (Sideritis scardica) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Suplement diety. Napar z gojnika jest znany jako tradycyjny ziołowy napój bałkański. Roślina często nazywana jest również szałwią libańską lub herbatką górską.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 gałązka (2 g) wystarcza do przygotowania 500 ml naparu. Po przepłukaniu gałązki zimną wodą, zalać wrzątkiem i parzyć pod przykryciem 5-7 minut.
ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
1000 ml naparu (4 g suszu). Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Zalecana dzienna porcja zawiera 100 mg polifenoli.
Suplement diety nie może być stosowany jako zamiennik zróżnicowanej diety. Kobiety karmiące i ciężarne przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Parametry:
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
10
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ CUKRU (W SKŁADNIKACH):
BEZ CUKRU (w składnikach)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
BATOM.PL JÓZEF LEŚNIAK HURTOWNIA ZDROWEJ ŻYWNOŚCI, GENERAŁA AUGUSTA FIELDORFA-NILA 17, 31-209 KRAKÓW
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.