- Kategorie
-
Ekstrakt z małży zielonej nowozelandzkiej Perna Canaliculus (omułek zielonowargowy) 150 kapsułek Sanct Bernhard
Prawidłowe funkcjonowanie organizmu zależy od sposobu odżywiania, dotyczy to także stawów, które poddawane są silnym obciążeniom podczas uprawiania sportu, pracy fizycznej, codziennej aktywności. W czasach kiedy ogólna jakość pożywienia spada, a tempo życia rośnie konieczne jest uzupełnienie diety o produkty bogate w proteiny, aminokwasy, kwasy tłuszczowe, odpowiednie mikroelementy oraz aminocukry, aby chronić, regenerować, zapobiegać zapaleniom stawów i zachować sprawność ruchową na dłużej. Wspomóc może właśnie systematyczne stosowanie proszku ze skorupy małży zielonej.
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 12.6 |
Dostępność | Średnia dostępność 14 szt. |
Waga | 0.25 kg |
Kod kreskowy | |
EAN |
Zamówienie telefoniczne: 508 385 661
Zostaw telefon |
Ekstrakt z małży nowozelandzkich Perna Canaliculus dostarcza składniki odżywcze do chrząstki. Jest źródłem wysoce skutecznych substancji o działaniu przeciwzapalnym, które odnawiają uszkodzoną tkankę kostną i stawową, oraz rozwiązują problemy związane ze zwyrodnieniem stawów. Sprawdza się w uzupełniającym leczeniu chorób reumatycznych i zwyrodnieniowych stawów. Zwiększa lepkość płynu maziowego (mazi stawowej), dzięki czemu poprawia się ruchomość stawów. Pierwsi mieszkańcy Nowej Zelandii, Maorysi, znają i spożywają zielone małże Perna Canaliculus od setek lat. Właśnie ich sposób odżywiania łączony jest z tym, że nie występują wśród nich zachorowania na choroby artretyczne, które są częstą dolegliwością w innych rejonach świata i dotykają szczególnie osób w starszym wieku. Małże zielone zawdzięczają swoje właściwości odpowiednim składnikom, które wzajemnie się uzupełniają. Mogą poszczycić się bogatą zawartością aminocukrów zwanych glukozaminoglikanami (GAG), fosfolipidów, steroli, aminokwasów, kwasów tłuszczowych typu omega—3, kwasu krzemowego, substancji mineralnych, pierwiastków śladowych (wapń, jod, żelazo, fosfor, potas, selen, sód, cynk) oraz witamin E, C, A, D1, D3, B1, B2, B6, B12 oraz B3, B5. Wszystkie one razem tworzą wyjątkowo skuteczny środek korzystnie działający przy; stanach zapalanych, alergiach i dusznościach oraz prawidłową pracę stawów.
Małże zielone są hodowane w specjalnie wyznaczonych miejscach u wybrzeży Nowej Zelandii, gdzie mogą przez wiele miesięcy rosnąć i czerpać dobroczynne składniki odżywcze z najczystszych wód Oceanu Spokojnego. Tylko odpowiedni i pieczołowicie przeprowadzony proces pozwala na zachowanie składników odżywczych oraz ich właściwości. Szczególnie istotna jest zawartość aminocukrów zwanych glukozaminoglikanami (GAG), które mają udział w budowie tkanki skóry, tkanki łącznej, chrząstek międzykostnych i płynów stawowych, dzięki którym stawy zachowują swoja ruchliwość.
Tajemnica zdrowych stawów
Prawidłowe funkcjonowanie organizmu zależy od sposobu odżywiania, dotyczy to także stawów, które poddawane są silnym obciążeniom podczas uprawiania sportu, pracy fizycznej, codziennej aktywności. W czasach kiedy ogólna jakość pożywienia spada, a tempo życia rośnie konieczne jest uzupełnienie diety o produkty bogate w proteiny, aminokwasy, kwasy tłuszczowe, odpowiednie mikroelementy oraz aminocukry, aby chronić, regenerować, zapobiegać zapaleniom stawów i zachować sprawność ruchową na dłużej. Wspomóc może właśnie systematyczne stosowanie proszku ze skorupy małży zielonej.
Właściwości proszku z małży zielonych:
— wspomaga leczenie artrozy i zapalenia stawów;
— wspomaga w regeneracji tkanki kostnej i stawów;
— zmniejsza bóle i obrzęk stawów;
— uzupełnia smarujące płyny stawowe;
— wspomaga w odnowie chrząstki stawowej;
— zmniejsza zesztywnienie i ból stawów;
— wskazany przy alergiach, egzemie i łuszczycy;
— zmniejsza duszności przy astmie i infekcjach dróg oddechowych;
— doskonałe uzupełnienie żywieniowe dla seniorów, sportowców oraz wszystkich, którzy chcą zadbać o swoje stawy i sprawność ruchową.
Najprostszą i najbardziej wygodną formą długotrwałego stosowania jest zażywanie ekstraktu z zielonej małży. Tradycyjne kapsułki z ekstraktem z zielonej małży zawierają od 100 do 300 mg ekstraktu, wyższe dawki zawierają do 500 mg.
Skład: koncentrat z omułka zielonowargowego (83%), otoczka kapsułki: żelatyna spożywcza. Substancja przeciwzbrylająca: ekstrakt z ryżu. Każda kapsułka zawiera 500 mg koncentratu z omułka zielonowargowego.
Zastosowanie:
Jako suplement diety wspierając zdrowe stawy należy zażywać do 1500 mg ekstraktu dziennie. W przypadku zapalenia stawów i chorób zwyrodnieniowych dawka może zostać podwojona. Zalecane jest regularne stosowanie ekstraktu z małży zielonej przez określony czas, najlepiej kilka razy w roku, przez dłuższy okres co najmniej dwóch miesięcy. Również w przypadku stałego i długoterminowego stosowania nie stwierdzono dotychczas żadnych skutków ubocznych. Suplementów z zielonej małży nie należy przyjmować w przypadku alergii na białko lub na skorupiaki.
Opakowanie: 170 kapsułek
- Producenci