• Acerola 25% — sproszkowany ekstrakt z owoców aceroli 200 g KenayAG

Symbol: FD07-60832_20151218123543

Krzew aceroli osiąga wysokość 5 metrów. Jasnoczerwone owoce są wielkości wiśni, a dojrzałe mają przyjemny lekko cierpki smak. Acerola jest uprawiana na terenach północno—wschodniej Brazylii, Jamajki i Ameryki centralnej. Acerola zawiera bardzo dużą porcję witaminy C. Witamina C jest silnym antyutleniaczem, bierze udział w syntezie kolagenu, hormonów, we wchłanianiu żelaza i procesach detoksykacyjnych. Uszczelnia naczynia krwionośne. Wpływa korzystnie na odporność organizmu, działa antyoksydacyjnie — usuwa wolne rodniki, chroniąc komórki przed uszkodzeniami i procesami starzenia. Witamina C ważna jest dla budowy i utrzymania zdrowych kości i chrząstek.

78.50
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena przesyłki 9.9
Odbiór osobisty 0
Paczka Poczta Polska odbiór w punkcie 9.9
Poczta Polska Paczka 48 9.9
Poczta Polska (pobranie) Pocztex 48 12.5
Paczkomaty InPost 12.6
Kurier FedEx 15.9
Kurier DHL 15.9
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Dostępność Mało
Waga 0.3 kg

Zamówienie telefoniczne: 508 385 661

Zostaw telefon

Krzew aceroli osiąga wysokość 5 metrów. Jasnoczerwone owoce są wielkości wiśni, a dojrzałe mają przyjemny lekko cierpki smak. Acerola jest uprawiana na terenach północno—wschodniej Brazylii, Jamajki i Ameryki centralnej. Acerola zawiera bardzo dużą porcję witaminy C.

Witamina C jest silnym antyutleniaczem, bierze udział w syntezie kolagenu, hormonów, we wchłanianiu żelaza i procesach detoksykacyjnych. Uszczelnia naczynia krwionośne. Wpływa korzystnie na odporność organizmu, działa antyoksydacyjnie — usuwa wolne rodniki, chroniąc komórki przed uszkodzeniami i procesami starzenia. Witamina C ważna jest dla budowy i utrzymania zdrowych kości i chrząstek.

Wspomaga organizm w okresie nasilonego działania czynników wywołujących przeziębienia.

Składniki: 25% ekstrakt z owoców aceroli, maltodekstryna z tapioki (nośnik), kwas askorbinowy, wodorotlenek wapnia, anatto (pomarańczowoczerwony barwnik, otrzymywany naturalnie z nasion drzewa tropikalnego arnoty właściwej)

Acerola — ekstrakt z owoców 25% (Malpighia gabra)

Opakowanie zawiera: 200 g

Wartość odżywcza w 100 g produktu

Ilość

%RWS*

Wartość energetyczna 1641 kJ/392 kcal

Białko:

0,5 g

Węglowodany:

94,3 g

Cukier

1,9 g

Błonnik

11,6 g

Tłuszcz

1,4 g

Pozostałe

Sód

31,6 mg

Witamina C

27 780 mg

34 725%

 

* referencyjne wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

Zalecana porcja dzienna: 2—3 łyżeczki dziennie

Sposób użycia: acerolę, dzięki uniwersalnej postaci jaką jest proszek można spożywać według uznania np. z jogurtem lub koktajlem warzywno—owocowym

Certyfikaty: Bez GMO, Food grade, Certyfikat koszerności

Sposób przechowywania: przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej

Kraj pochodzenia: Brazylia

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci