• AGAR AGAR BIO 50 g - PORTO MUINOS

Symbol: 8437001473700
26.21
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena przesyłki 12.6
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12.6
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx 15.9
Kurier DHL 15.9
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.11 kg

Zamówienie telefoniczne: 508 385 661

Zostaw telefon

SKŁADNIKI
agar agar* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Agar agar jest używany  jako środek żelujący, zagęszczacz oraz stabilizator. Doskonała alternatywa dla żelatyny pochodzenia zwierzęcego.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Agar agar rozpuścić w letniej wodzie. Podgrzać do wrzenia. Zostawić do ostudzenia. Podczas studzenia roztwór wodny tworzy żel (po 20 minutach - struktura włóknista, po 2 - 3 godzinach - struktura galarety).
Agar agar zachowuje konsystencję w temperaturze pokojowej.
Bardzo delikatna struktura: 0,80 g / 500 ml (0,16%)
Delikatna struktura: 1,50 g / 500 ml (0,3%)
Twarda struktura: 5,00 g / 500 ml (1%)
Bardzo twarda struktura: 7,00 g / 500 ml (1,4%)

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Ilość w opakowaniu zbiorczym 18
WEGETARIAŃSKI WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO jest
WEGAŃSKI WEGAŃSKI
Kraj Producenta Hiszpania
BEZ GLUTENU (w składnikach) BEZ GLUTENU (w składnikach)
Producent - nazwa i adres PORTO-MUINOS, S.L., POL. O ACEVEDO, PARCELA 14, 15185 CERCEDA
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci