-
-
Koszyk jest pustySuma 0
- Kategorie
-
BARSZCZ CZERWONY NA ZAKWASIE BIO 500 ml - CHARSZNICKIE POLA NATURY
Symbol:
5906395043248
Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 12.6 |
Dostępność | Brak towaru 0 szt. |
Waga | 0.55 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5906395043248 |
Zostaw telefon |
SKŁADNIKI
woda 60 %, burak* 38 %, czosnek* 1 %, sól 1 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Czy wiesz, że od pokoleń stosujemy naturalną metodę kiszenia barszczu czerwonego. Dzięki doborowi składników najwyższej jakości produkt jest niepasteryzowany i nie zawiera żadnych konserwantów, regulatorów kwasowości i przeciwutleniaczy.
Przepis na charsznicki barszcz czerwony z borowikami
Namocz w niewielkiej ilości chłodnej wody 150 g suszonych borowików. Obierz 3 kilogramy buraków, korzeń pietruszki, 2 marchewki, cebulę oraz 3 ząbki czosnku i pokrój w plastry. Połącz warzywa z grzybami oraz wodą, w której się moczyły. Całość zalej 3 litrami wody i gotuj około godziny na małym ogniu. Kiedy warzywa staną się miękkie odcedź je, a wywar zalej barszczem czerwonym na zakwasie. Dopraw solą i pieprzem. Nie dopuszczaj do wrzenia. Podawaj z jajkiem na twardo lub uszkami.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 117 kJ/28 kcal
Tłuszcz: <0,03 g <br/>w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,03 g<br/>Węglowodany: <2,5 g <br/>w tym cukry: 1,5 g
Białko: 0,4 g
Sól: 1,5 g
UWAGA
Przed użyciem wstrząsnąć do całkowitego rozpuszczenia naturalnego osadu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.
woda 60 %, burak* 38 %, czosnek* 1 %, sól 1 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Czy wiesz, że od pokoleń stosujemy naturalną metodę kiszenia barszczu czerwonego. Dzięki doborowi składników najwyższej jakości produkt jest niepasteryzowany i nie zawiera żadnych konserwantów, regulatorów kwasowości i przeciwutleniaczy.
Przepis na charsznicki barszcz czerwony z borowikami
Namocz w niewielkiej ilości chłodnej wody 150 g suszonych borowików. Obierz 3 kilogramy buraków, korzeń pietruszki, 2 marchewki, cebulę oraz 3 ząbki czosnku i pokrój w plastry. Połącz warzywa z grzybami oraz wodą, w której się moczyły. Całość zalej 3 litrami wody i gotuj około godziny na małym ogniu. Kiedy warzywa staną się miękkie odcedź je, a wywar zalej barszczem czerwonym na zakwasie. Dopraw solą i pieprzem. Nie dopuszczaj do wrzenia. Podawaj z jajkiem na twardo lub uszkami.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 117 kJ/28 kcal
Tłuszcz: <0,03 g <br/>w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,03 g<br/>Węglowodany: <2,5 g <br/>w tym cukry: 1,5 g
Białko: 0,4 g
Sól: 1,5 g
UWAGA
Przed użyciem wstrząsnąć do całkowitego rozpuszczenia naturalnego osadu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.
Ilość w opakowaniu zbiorczym | 8 |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
Producent - nazwa i adres | Charsznickie Pola Natury Sp. z o.o., sp. k. ul. Józefa Marcika 4, 30-443 Kraków NIP: 6793132649 |
BEZ CUKRU (W SKŁADNIKACH) | BEZ CUKRU (w składnikach) |
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
- Producenci